Landskrona / Svalöv

Brand företagshus i Svalöv.

Svalöv 24 oktober 2011. En byggnad innehållande både bostäder och företag i Svalövs centrum eldhärjades på måndagskvällen.Flera stationer från räddningstjänsten kämpade länge med att släcka branden.

Tre barnvagnar brann i Svalöv.

Teckomatorp 5 maj 2011.
Brandstationen i Teckomatorp brann i natt. Branden startade vid 22.40-tiden och det brann då utvändigt, vilket tyder på att branden är anlagd.

Brandstation i lågor.

Teckomatorp 5 maj 2011.
Brandstationen i Teckomatorp brann i natt. Branden startade vid 22.40-tiden och det brann då utvändigt, vilket tyder på att branden är anlagd.

Två bilar klämdes fast under lastbil.

Landskrona 26 april 2011.
Två personbilar klämdes fast under en lastbil på E6:an vid Landskrona. Två personer som färdats i bilarna fördes till sjukhus med oklara skador.

Avlossade skott under rån i Häljarp.

Häljarp 21 april 2011.
Ett par i 60-årsåldern utsattes för ett väpnat rån i sin bostad i ccentrala Häljarp. Rånarna avlossade skott i samband med rånet och misshandlade mannen som fick föras med ambulans till lasarett.

Ny skottlossning i Landskrona.

Landskrona 28 mars 2011.
Ännu en skottlossning har ägt rum på Koppargården i Landskrona. Vaken gärningsman eller offer har påtraffats denna gången heller.

Skottlossning i Landskrona.

Landskrona 22 mars 2011.
Ett larm kommer in till polisen om att flera skott avlossas på Koppargården i Landskrona vid 23.30-tiden på måndagskvällen. När polisen kommer till platsen hittas tomhylsor, men varken brottsoffer eller gärningsman påträffas.

Gamla mejeriet i Tågarp i lågor.

Tågarp 9 februari 2011.
En omfattande brand har förstört hela byggnaden till gamla Mejeriet i Tågarp. Räddningstjänsten bekämpar branden utifrån för att förhindra spridning. Hur branden har startat är ännu oklart. I byggnaden förvarades loppisvaror.

Linåkersskolan brandutsatt på nytt.

Svalöv 31 januari 2011.
I november i fjol utsattes Linåkerskolan i Svalöv för en anlagd brand, i natt var det dags igen. Någon hade krossat en ruta och slängt in brännbar vätska som fattade eld.

Lastbilar fick problem i snöovädret.

Landskrona 1 december 2010.
Det kalla vadret ställer till det för lastbilarna ute på vägarna. Flera bilar fick i natt bärgas bort fran E6:an, vid bl a Fleninge och Landskrona.

Vårdcentral rånad i Landskrona.

Landskrona 30 novemberber 2010.
Vårdcentralen på Silvergården i Landskrona utsattes för ett väpnat rån vid 14-tiden. Flera rånare var inblandade i rånet, en av dem halkade på det hala golvet mitt under pågående rån.

Snön orsakade olyckor på E6.

Landskrona 27 novemberber 2010.
Det ymniga snöandet skapade en kaotisk trafiksituation på E6:an vid Landskrona. En buss lade sig på sidan i diket, strax därefter kanade en bil in i mitträcket. På avfarten till Landskrona ställde sig en lastbil över vägen.

Misstänkt mord i Landskrona.

Landskrona 3 september 2010.
En kvinna i 50-årsåldern omkom idag efter att hon blivit påkörd av en bil på en innegård i Landskrona. När polisen kom till platsen upptäcktes att det inte var en vanlig olycka. Kvinnans fd man misstänks ha kört på henne med flit och är misstänkt för mord.

Stall brann upp i Karlsfält.

Tågarp 29 juni 2010.
En brand utbröt i ett stall i Karlsfält utanför Tågarp i kväll. Inga djur skadades i branden, men stallbyggnaden brann ner till grunden.

21-åring gripen för attentat mot Vilks.

Lanskrona 15 maj 2010.
En 21-årig man har gripits, misstänkt för mordbrand mot kostnären Lars Vilks. Mannen greps vid 21-tiden på lördagskvällen i sin bostad. Enligt polisen kopplas mannen till brottet via fynd som gjorts på brottsplatsen.

Anlagda bränder i Landskrona.

Landskrona 17 april 2010.
Fem bilar började brinna på Idrottsvägen i Landskrona sent på lördagskvällen. I samband med branden sågs en bil med tre ynglingar rivstarta från platsen. Samtidigt fanns brandkåren på plats i Lundåkrahamnen, där en båt brann. Även där misstänks att branden är anlagd.

Klämdes fast under lastbil.

Glumslöv 26 mars 2010.
En man skadades allvarligt då hans bil kilade fast sig under en lastbil på E6 vid Glumslöv. Mannen satt fastklämd under en tid innan räddningstjänsten lyckades lossgöra honom.

Man anhållen för dödsmisshandel.

Landskrona 2 april 2010.
En 23-årig man från Landskrona anhölls idag misstänkt för mord. Det var vid ett parkeringsbråk i Landskrona en 78-årig kvinna misshandlades så svårt att hon senare avled av sina skador. Tack vare allmänhetens hjälp kunde den 23-årige mannen anhållas.

Tåg med 200 passagerare spårade ur.

Landskrona 18 februari 2010.
Ett Öresundståg med ca 200 passagerare spårade ur strax utanför Landskrona i kväll. Efter ett par timmar kunde passagerarna evakueras. Under natten försökte personal bärga den över 100 ton tunga tågsetet.

Lastbil nära ramma bensinmack.

Glumslöv 4 februari 2010.
En lastbil kom körande av E6:an vid Glumslöv ikväll. Av någon anledning bromsade han inte och var ytterst nära att köra rakt in mot pumparna. Vittnen berättar att han mejade ner flera skyltar och väjde precis innan macken.

Belöning utfäst för att få fast rånare.

Kvidinge/Landskrona 3 januari 2010.
Två våpnade rån inträffade på kort tid på lördagskvällen. Först rånades en buss i Landskrona. Sedan rånades Matöppet i Kvidinge. Två män övermannade personal efter stängning. Ägarna där har utfäst en belöning på 20 000 kr till den som lämnar givande tips. Belöning finns även att hämta för rånet mot VideoKalle i Åstorp för bara några dagar sedan.

Villabrand krävde en mans liv.

Svalöv 22 november 2009.
En villa i Teglaröd utanför Kågeröd totalförstördes i en brand på förmiddagen idag. Huset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen och man fick avbryta alla livräddningsförsök pga säkerhetsrisk. En man har påträffades senare död i villan.

Frontalkrock på väg 110 vid Tågarp.

Tågarp 2 oktober 2009
Två personbilar frontalkrockade på väg 110 söder om Tågarp på fredagskvällen. Två personer klämdes fast i olyckan. Räddningstjänsten fick stänga av vägen helt under räddningsarbetet som tog ett par timmar.

Tre knivskurna vid bråk i Landskrona.

Landskrona 16 september 2009
En 20-årig man fick livshotande skador efter ett knivbråk på Skolallén i Landskrona. Ytterligare två män knivskars också i bråket. En 40-årig man skadades allvarligt och en 60-årig man fick lindriga skador. Polisen letade under natten efter misstänkta gärningsmän.

En omkom i lastbilsolycka på E6:an.

Rydebäck 2 september 2009
En lastbilschaufför omkom i en olycka på E6:an i dag på förmiddagen. Den omkomne föraren körde rakt in i en annan framförvarande lastbil. Kollissionen blev mycket kraftig. Hela förarhytten flyttade sig ca 4 m bakåt i krocken.

Fyra skadade i skottdrama i Landskrona.

Landskrona 20 augusti 2009
Minst fyra personer skadades vid en skottlossning på Bangårdsgatan i Landskrona i kväll. Larmet kom in strax efter 19. De skottskadade männen fördes bl.a. till Helsingborgs lasarett. Där tog polisen in en bil som använts för att transportera en av de skadade för teknisk undersökning.

Rånare greps efter guldrån i Svalöv.

Svalöv 1 juli 2009
En guldbutik i Svalöv rånades idag av minst tre gärningsmän. Rånarna försvann i en flyktbil som sedan hittades brinnande i Marieholm. Därefter kunde tack vare goda vittnesuppgifter tre personer gripas på en buss på väg till Eslöv.

Drakflygare störtade vid 25-meters stup.

Ålabodarna 16 juni 2009
En drakflygare störtade utför ett 25 meter högt stup vid Ålabodarna idag. Lyckligtvis såg en förbipasserande hela olyckan och kunde larma SOS. Efter en tids letande längs kusten fann man den olycksdrabbade och han fördes till lasarett, vaken med en handledsskada.

Nettorån i Landskrona.

Landskrona 15 maj 2009
Personalen larmade polis och ambulans vid 18-tiden efter att ha utsatts för ett väpnat rån. Personalen hade behov av ambulans, då de ska ha misshandlats och bakbundits vid rånet.

En omkom vid brand i Landskrona.

Landskrona 15 maj 2009
En man brännskadades allvarligt vid en lägenhetsbrand i Landskrona idag. Han avled senare under kvällen. Mannen hittades i en soffa i den brinnande lägenhet. Övriga lägenheter klarade sig utan skador, men huset fick evakueras under en tid.

Larm om skottlossning i Landskrona.

Landskrona 17 februari 2009
Ett vittne larmade polisen till Landskrona där en berusad och beväpnad man skulle ha avlossat skott i ett trapphus på Bryggargata. Polisen anträffade den misstänkte gärningsmannen, som frivilligt överlämnade sig. Polisen har ännu inte hittat några bevis på skottlossningen.

Man skjuten till döds i Landskrona.

Landskrona 23 december 2008
En man sköts till döds i centrala Landskrona vid 17-tiden i kväll. Offret är en 44-årig man som är känd av polisen sedan tidigare. Många personer blev vittne till skottlossningen som skedde mitt på öppen gata i julhandeln.

Skottlossning vid rån mot Pizzeria i Landskrona.

Landskrona 11 november 2008
En pizzeria rånades vid 18.30-tiden i Landskrona i kväll. Gärningsmannen avlossade flera skott, både inne på pizzerian och ute på gatan.Polisen jagade bankrånare i Landskrona.

Landskrona 9 oktober 2008
En ensam gärningsman rånade Nordeabanken på Östergatan i Landskrona vid 13-tiden idag. Polisen jagade bl. a. med helikopter efter gärningsmannen som försvann på moped.

...då passade p-vakten på att skriva böter.

Landskrona 9 oktober 2008
Mitt i rånarjakten passade en nitisk p-vakt på att skriva ut böter - till polisen! Fotografen påpekade att det nyss skett ett väpnat bankrån här, men "det skiter jag i" sa vakten och lappade på. Senare när informationen nådde kommunen och p-vakten kommit på bättre tankar, hävdes boten.

MC-förare omkom i kollision med älg.

Lundåkra 2 oktober 2008
En MC-förare omkom omedelbart vid en krock med en älg på E6 vid Lundåkra i kväll. Kollisionen var mycket kraftig och saneringsarbetet efter olyckan var besvärligt. Vägen fick hållas stängd under en längre tid.

MC-förare omkom i krock med bil.

Landskrona 15 september 2008
En MC kolliderade med en personbil på Tullstorpsvägen i Landskrona på morgonen. MC-föraren omkom i olyckan och föraren i personbilen chockades.


Bomb briserade vid bil i Landskrona.

Landskrona 7 september 2008
En bomb placerad vid en bil på Järnvägsgatan i Landskrona briserade i natt vid tolvtiden. Polisens bombtekniker undersökte och säkrade platsen. Polisen ser ett samband med den skottlossning som ägde rum för bara några dagar sedan i Landskrona.

En person skottskadad i Landskrona.

Landskrona 5 september 2008
En man skottskadades i Landskrona i natt. Larmet kom vid 2-tiden. En man uppgavs ligga skottskadad i ett garage vid Norra Långgatan i Landskrona. Mannen fördes till Lunds lasarett.

Djurrättsaktivister demonstrerade i Skåne.

Helsingborg/Landskrona 25 augusti 2008
Djurrättsaktivister har genomfört flera demonstrationer i Sverige idag. I Malmö skades en polis vid en sammandrabbning. I Helsingborg och Landskrona gick demonstrationerna lugnt till under bevakning av en större polisstyrka.

Väpnat rån på Citadellbadet.

Landskrona 22 augusti 2008
Citadellbadet i Landskrona utsattes tidigt i morse för ett väpnat rån. Två gärningsmän tog sig in på området och hotade personalen med pistolliknande föremål. Rånarna fick med sig kontanter. Polisen sökte efter rånarna utan resultat.

Väpnat rån mot Netto i Landskrona.

Landskrona 13 augusti 2008
Nettobutiken på Idrottsvägen i Landskrona rånades vid 19-tiden i kväll. Tre gärningsmän kom in i butiken och hotade personalen beväpnade med kniv och pistolliknande föremål. Hör polisen om rånet här:


En person omkom i trafikolycka i Sireköpinge.

Tågarp 18 juli 2008
En person omkom i en trafikolycka vid Sireköpinge öster om Tågarp i kväll. Bilen kördes in i ett träd och blev kraftigt demolierad.

Man hittad mördad i Vallåkra.

Vallåkra 10 juli 2008
Polisen fick in ett larm om en död man i ett hus utanför Vallåkra. Offret är enligt polisen en man omkring 40-50 år gammal. Polisen har under torsdagseftermiddagen arbetat med teknisk undersökning på plats. Enligt uppgifter till MediaBasen har mannen misshandlats kraftigt, troligtvis med ett strykjärn.

Bråk och skottlossning i Landskrona.

Landskrona 8 juni 2008
Minst en person har skadats i ett bråk på Ödmanssonsgatan i Landskrona i natt. Enligt uppgifter ska det förekommit skottlossning på plats. En skadad person kördes till Landskrona lasarett. Dit larmades polisen för att säkra platsen tills ambulansen kunde komma fram.


Tvåårig pojke omkom i tågolycka.

Teckomatorp 23 april 2008
En tvåårig pojke omkom i en tågolycka i Teckomatorp i kväll. Olyckan inträffade vid 17-tiden strax innan pågatågstationen i Teckomatorp.

Väpnat bankrån i Landskrona.

Landskrona 21 april 2008
Ett väpnat bankrån inträffade i Landskrona idag på förmiddagen. Två maskerade gärningsmän tilltvingade sig pengar från personalen. Polisen hittade en misstänkt flyktbil på samma gata ett par hundra meter från banken.

Surt sa räven, när piketen kom till byn.

Vallåkra 6 april 2008
Piketstyrkan från Malmö rustade för skarpt läge när larmet kom om skottlossning på en gård utanför Vallåkra. Det visade sig emellertid att en bonde med lagligt vapen bara ville skydda sina djur från räven...


Dubbelrån i Landskrona.

Landskrona 28 mars 2008
Två rån inträffade på kort tid i Landskrona. Först Nettobutiken på Indrottsvägen, sedan Handelsbanken på Rådhustorget. Efter bankrånet påträffades den misstänkta flyktmopeden.

Kolonistuga övertänd i Landskrona.

Landskrona 27 mars 2008
En kolonistuga totalförstördes i en brand på Kolonigatan i Landksrona sent på onsdagskvällen. Brandorsaken är oklar. Tidigare i kvällen brann en personbil på ÖoB's parkering i Landskrona. Det är oklart om bränderna har något samband.


Gatsten träffade spädbarn.

Landskrona 22 mars 2008
Ett spädbarn föll offer för en skadegörelse på Ödmanssonsgatan i Landskrona den 22 mars. En gatsten kastades genom ett fönster och träffade ett sovande spädbarn i huvudet. Barnet fördes till sjukhus, men skadades inte allvarligt.


Brand på Röstånga Gästgiveri.

SKÅNE 3 mars 2008
En man omkom i en brand på Röstånga Gästgiveri idag. Branden kunde begränsas till ett rum.

Storbranden på Koppargården i Landskrona.

SKÅNE 26 november 2007
Här är video från storbranden på Koppargården i Landskrona i november förra året.

OM MEDIABASEN

MediaBasen levererar video och bilder till TV och press i Sverige och utomlands.

Vårt täckningsområde omfattar Skåne, Halland och södra Småland.

Vi finns i Helsingborg, så Nordvästra Skåne är vår huvudregion.

Vi utför beställningsarbete både för TV och press. Vi arbetar med journalistik,
intervjuer och redigering för rörlig bild och alla former av bildhantering för press.

Kontakta oss för priser och offerter.
Tel. 073-552 92 92
E-mail: kontakt@mediabasen.se