Höganäs/Kullabyggden

Rattfylla körde på cyklande 5-åring.

Jonstorp 31 oktober 2009
En personbil var nära att orsaka en mycket allvarlig olycka på Mjöhultsvägen idag. En man misstänks för att i berusat tillstånd kört på en pojke och hans mamma, därefter körde bilen rakt över ett antal träd på ena vägbanan och därefter in i ett träd där bilen demolerades.

Backade rakt in i Vårdcentralen.

Höganäs 23 oktober 2009
En man råkade backade med full fart rakt in i Vårdcentralen Delfinen på Decauvillegatan i Höganäs. Väggen var nära att rasa helt och till en början utrymdes fastigheten. Mannen klarade sig utan skador, men byggnaden lär behöva en omfattande renovering.

En fastklämd vid lastbilsolycka.

Jonstorp 10 augusti 2009
En lastbil körde idag in i en stillastående lastbil på väg 112 vid Jonstorp. Föraren som körde in i den framförvarande klämdes fast. Den andra lastbilen stod stilla p.g.a att den skulle svänga, vilket den påkörande bilen inte uppmärksammade.

Par i Viken dog i gasolycka.

Viken 17 maj 2009
Två personer, en man och en kvinna har påträffats döda på en gård utanför Viken. Larmet kom strax före 14.30 och polisen har nu spärrat av gården. Dödsorsaken var oklar. Länge misstänkte man giftmord, men nu tror man att de dog pga en gasläcka.

Bensin + tändsticka = POFF !!!

Viken 30 april 2009
En ledig brandman fick det ärofyllda uppdraget att tända eld på majbålet i Viken. Han visste hur man skulle göra för att få brasan att ta sig rejält. Frägan är bara om han var beredd på att det skulle gå så fort...
.

Man allvarligt knivskuren i Höganäs.

Höganäs 8 januari 2009
En man i 70-årsåldern hittades svårt knivskuren utanför vårdboendet Brors backe i Höganäs. Mannen låg på en altan och hittades av personalen på boendet. Han sade sig ha blivit rånad, men vid en kontroll hos en bekant till offret gjordes blodfynd. Denne man greps då misstänkt för mordförsök.

Bankrån mot Swedbank i Höganäs.

Höganäs 22 oktober 2008
En ensam gärningsman rånade vid 12-tiden Swedbanks kontor i Höganäs. Mannen hotade personalen med pistol och försvann från platsen till fots. Rånaren fick en okänd summa kontanter med sig.

Omfattande stormskador i Arild Hamn.

Arild 5 augusti 2008
Arild Hamn drabbades hårt i ovädret. Flera båtar i hamnen sjönk. Två större segelbåtar som låg förtöjda i piren slet sig loss och kraschade in bland stenarna och drog en mindre segelbåt med sig. Hör insatsledaren Soini Hartikainen berätta här:

Ensamseglare saknas efter stormen.

Höganäs 5 augusti 2008
En segelbåt hittades idag strandad vid Strandbaden utanför Höganäs. Båtens lanternor var tända och kläder låg på däck. Ett större räddningspådrag sattes igång utan resultat. Ensamseglare som tros befunnit sig på båten. En man i 50-årsålderna från Tyskland.

"Det tog en minut". Hör om sjödramat i Höganäs.

Höganäs 28 juli 2008
Patrik Albertsen och hans två kompisar råkade i sjönöd när deras båt sjönk ett par hundra meter utanför hamninloppet i Höganäs idag. Båten sjönk på en minut och de tre killarna kunde räddas av sjöräddningen i Höganäs.

Stor gårdsbrand utanför Viken.

Karlsfält/Viken 16 juli 2008
En gård på Karlsfältsvägen utanför Viken eldhärjades på onsdagskvällen. Tre byggnader totalförstördes i den kraftiga branden. Byggnaderna innehöll bl. a. bilar. Inga människor eller djur skadades i branden.

Dansk pojke föll på Kullaberg.

Mölle 14 juli 2008
En dansk pojke föll ca 6 meter i en klättringsolycka på Kullaberg i kväll. Pojken var ute med sin familj och skulle friklättra när han föll i två omgångar. Han är inte allvarligt skadad.

Husvagn totalt utbränd på Lerbergets Camping.

Lerberget 19 maj 2008
En husvagn på Lerberegets Camping blev totalt utbränd i natt. Det fanns i princip inget kvar av husvagnen efter den kraftiga branden. En gasolflaska exploderade i samband med brande och. ytterligare två husvagnar skadades. Brandorsaken är oklar, ingen person skadades.

Dödsolycka vid Jonstorp.

Jonstorp 8 april 2008
En person omkom i en singelolycka tidigt på tisdagsmorgonen på väg 1386 mellan Jonstorp och Farhult. Personbilen hade kört rakt in i ett träd och föraren skadade sig så allvarligt att han avled. Han var ensam i bilen.

Utombordsmotorer beslagtagna av polis.

Domsten 18 mars 2008
En allmänhet observerade i natt tre mörklädda män med maskering smyga runt bland båtarna i Domstens hamn. En skåpbil sågs lämna platsen och anträffades senare i närheten av polis. Husrannsakan utfördes och polisen beslagtog båtmotorer och annan båttillbehör. Två polska medborgare anhålls idag, tisdag, för stöld.

Virke på drift i Öresund

VIKEN 2 feb 12.30
Flera ton virke flyter just nu omkring i Öresund. Kustbevakningen varnar fartyg och försöker bogsera in träbuntarna till Domsten hamn.


OM MEDIABASEN

MediaBasen levererar video och bilder till TV och press i Sverige och utomlands.

Vårt täckningsområde omfattar Skåne, Halland och södra Småland.

Vi finns i Helsingborg, så Nordvästra Skåne är vår huvudregion.

Vi utför beställningsarbete både för TV och press. Vi arbetar med journalistik,
intervjuer och redigering för rörlig bild och alla former av bildhantering för press.

Kontakta oss för priser och offerter.
Tel. 073-552 92 92
E-mail: kontakt@mediabasen.se