Helsingborg

Anlagd brand i Dalhems Centrum.

Helsingborg 26 december 2011. En frisörsalong blev helt utbränd i ett brandattentat mot Dalhems centrum i Helsingborg på natten till annandagen. Räddningsledare Ronny Möller berättar om branden.

Skador för miljonbelopp efter storm.

Helsingborg 29 november 2011.
Stormen som drog in över Helsingborg under första advent skapade stor oreda i Norra Hamnen i Helsingborg. Stora gatstensblock på 500 kg sveptes iväg, stora delar av gatan försvann, då gatstenen lyfte och svepte in bland båtarna på land. Hör båtägare i hamnen berätta.

Helsingborg svämmade över efter stormen.

Helsingborg 28 november 2011. Under natten stormade det rejält i Helsingborg. Stora delar av staden översvämmades av havsvatten som trycktes in över staden. B la drabbades Västhamnsverket som fick vallas in. Räddningstjänstens brandingenjör Mattias Johansson berättar.

Adventsstormen slog till i Skåne.

Helsingborg 27 november 2011. En storm med orkanstyrka i vindbyarna drog in över Skåne under första advent. Räddningstjänsten fick rycka ut på mängder med larm. Insatsledare Ola Morin berättar om insatserna under kvällen.

HIF GULD-festade i Helsingborg.

Helsingborg26 september 2011. Efter att de nyblivna svenska mästarna firats av en stor publik på Olympia, drog hela laget ner till Grand Hotel där festligheterna fortsatte. MediaBasen var på plats:

MC kraschade in i restaurangentré.

Helsingborg 2 september 2011. En MC körde rakt genom dörrarna till Thai Corner på Bruksgatan i Helsingborg på fredagskvällen. Hur olyckan gått till är oklart. MC-föraren fördes med ambulans till Helsingborgs lasarett.

Helsingborg slog rekord i ukulele.

Helsingborg 20 augusti 2011.
Solen sken i kapp med publik och musikanter som tagit sig till Kärnanparken i Helsingborg för att slå världsrekord i ukulele. Och det lyckades man med råge. Förra rekordet slogs i London med 851 personer, och Helsingborg är nu världsrekordhållare med hela 1 547 deltagaret.

Växlingskontor rånat i Helsingborg.

Helsingborg 5 augusti 2011.
Ett växlingskontor på Gustav Adolfs torg i Helsingborg rånades av tre maskerade gärningsmän på fredagskvällen. En person skadades i ett handgemäng vid rånet. Polisen söker nu efter vittnen till rånet.

Pistolrånare slog till mot buss.

Helsingborg 31 maj 2011.
Två gärningsmän beväpnade med pistol rånade en buss på Fyrverkaregatan i Helsingborg. Det är sannolikt sista gången bussar rånas, då bussbolaget Arriva inför kontatstopp i veckan.

Bilar förstördes i brand.

Helsingborg 30 maj 2011.
Tre bilar som stod parkerade på Blåkullagatan i Helsingborg förstördes i en brand natten till måndagen. Det är ännu oklart hur branden har startat. Området har varit utsatt för många anlagda bränder de senaste åren.

Hus evakuerades vid Vindsbrand.

Helsingborg 14 maj 2011.
En omfattande vindsbrand bröt ut i en fastighet på Karl Krooks gata i Helsingborg. Nio lägenheter fick utrymmas, en person fördes till sjukhus för kontroll.

Skottlossning vid guldrån.

Helsingborg 13 april 2011.
Flera skott avlossades mot en guldbutik på Södergatan i Helsingborg. Rånarna verkar ha misslyckats med att komma in och försvann i en stulen flyktbil som hittades brinnande vid Sundspärlan.

Varg tog sig in i stan. Lyckades fly.

Helsingborg 11 april 2011.
En varg vandrade omkring i västra Helsingborg på morgonen. Den hamnade inne på kasernområdet som är inhängnat men lyckades ta sig genom stängslet och tog sig ut i frihet.

Två knivskurna i Helsingborg.

Helsingborg 6 april 2011.
Tva personer skadades allvarligt efter en knivskarning på Guldsmedsgatan i Helsingborg.


Anlagd brand på Guldsmedsgatan.

Helsingborg 1 april 2011.
En källarbrand i en fastighet på Guldsmedsgatan i Helsingborg orskakade kraftig rökutveckling. Branden misstänks vara anlagd och brottet rubriceras mordbrand.

Brand vid Pålsjöpaviljongen.

Helsingborg 26 mars 2011.
En brand totalforstorde en byggnad tillhörande cafeverksamheten vid Pålsjöpaviljongen i Pålsjö skog. Vad som orsakat branden är ännu oklart.

Gasläcka i Helsingborg.

Helsingborg 14 mars 2011.
En gasläcka uppstod vid ett staketbygge på Mejerigatan i Helsingborg idag. Det tog tid att hitta avstängningen och under tiden man letade efter den spärrades ett stort område av.

Kolonistuga brann i Helsingborg.

Helsingborg 20 februari 2011.
Sent på lördagskvällen kom ett larm om brand i en kolonistuga på Furets sommarstad. När räddningstjänsten kom fram var stugan övertänd.

En skadad vid rån mot guldbutik.

Helsingborg 17 februari 2011.
En guldbutik på Södra Storgatan rånades idag på förmiddagen av minst en beväpnad gärningsman. En person befann sig i butiken och skadades i huvudet i samband med rånet.

Storm drog in över Skåne.

Helsingborg 8 februari 2011.
Kraftiga vidar med orkanstyrka i byarna drabbade framförallt Skåne under natten. Inga personskador har rapporterats, men de materiella skadorna är omfattande.

Olycka med farligt gods på E6:an.

Helsingborg 8 februari 2011.
Två lastbilar var inblandade i en olycka på E6 vid Fleninge på tisdagsmorgonen. Av någon anledning hakade de fast i varandra och den ena lastbilen välte ut i åkern. E6:an fick stängas under dagen pga hanteringen av farligt gods.

Svanen Gunde åter i frihet.

Helsingborg 11 januari 2011.
Den olycksdrabbade svanen som med hjälp av räddningsdykare och djurvårdare räddades till livet har återfått sin frihet. Efter en tid hos Din Veterinär i Helsingborg var han pigg, stark och minst sagt på hugget... Se själva:

Svan räddades ur isen i Norra Hamnen.

Helsingborg 7 januari 2011.
En svan hade fastnat i en lina och låg hjälplös i isen i Norra Hamnen. Räddningsdykare ryckte ut och räddade svanen som sedan fördes till veterinär, där den piggnade till.

Se Expressens webb-TV-inslag
HÄR.

HIF's guldhjältar hyllades av fansen.

Helsingborg 14 novemberber 2010.
HIF gick segrande ur guldstriden om Svenska Cupen 2010. När laget kom hem till Helsingborg hyllades de som äkta guldhjältar av en stor skara fans på Knutpunkten.

Militärövning skapade trafikkaos.

Helsingborg 26 oktober 2010.
Sikten pa E4:an i Helsingborg var i princip helt obefintlig då fyra bilar var inblandade i en seriekrock. Det var dock inte något väderfenomen som skapade dimman, utan militären som under en övning använt någon form av rök.

Supporterbråk inför HIF GAIS.

Helsingborg 2 oktober 2010.
Flera hundra supportrar härjade i centrala Helsingborg inför matchen mellan HIF och Gais på lördagen. Bråken hade börjat redan natten innan, då arresten i Helsingborg fyllde.

Kniv- och skottdrama på Råå.

Helsingborg 5 september 2010.
Polisen fick på söndagskvällen in samtal om skottlossning på en parkering vid Kustagatan i Råå. När man kom fram fanns ingen där, men man hittade spår i form av tomhylsor och blod på platsen. Tre personer skadades i vad som misstänks vara en uppgörelse mellan kriminella.

Bingohall rånades i Helsingborg.

Helsingborg 29 augusti 2010.
En bingohall rånades av tre gärningsmän på söndagskvällen.Gärningsmännen fick med sig kontanter. Ev. avlossades ett skott mot väktare i samand med rånet.

Polis skadades när de körde av vägen.

Helsingborg 2 augusti 2010.
En polisbil kom i hög fart på Långebergavägen i Helsingborg. Vid Hjothögsvägen missbedömdes av allt att döma farten och polisbilen for rakt fram och kraschade in i en jordvall.

Skulle leverera öl, rev ner taket på bussterminal.

Helsingborg 21 juli 2010.
En lastbil från Carlsberg bryggerier skulle leverera öl till en restaurang på Knutpunkten i Helsingborg. Utan att lägga märke till att lastbilen var för hög körde han in i bussterminalenm och rev ner taket. Området fick spärras av.

Personal inlåst vid rån mot butik.

Helsingborg 13 juli 2010.
En kvinnlig expedit blev idag inlåst inne i en butik efter att ha utsatts för ett rån. Polisen fick använda kofot och bräckjärn för att få upp dörren. Den svårt chockade kvinnan fördes med ambulans till sjukhus. Det är oklart vad gärningsmännen fick med sig.

Skottlossning vid rån mot McDonalds.

Helsingborg 5 juli 2010.
Strax efter kl 05 på måndagsmorgonen inträffade ett väpnat rån mot McDonalds vid Stattena. Rånarna avlossade skott i samband med rånet, men ingen kom till fysisk skada. Ambulans skickades till platsen för att ta hand om den chockade personalen.

Poliser beskjutna vid insats.

Helsingborg 20 juni 2010.
En man skottskadades allvarligt på Maria Park vid 5-tiden på söndagsmorgonen. När polisen kom till platsen för att gripa gärningsmannen öppnade han eld mot polisen. Polisen besvarade skottlossningen ett flertal tillfällen.

Bomblarm på Coop i Helsingborg.

Helsingborg 17 juni 2010.
En butiksanställd på Coop Nära på Örebrogatan upptäckte ett misstänkt farligt föremål inne i butiken och larmade polisen. Polisen spärrade av ett stort område och tillkallade bombtekniker. Efter en undersökning av väskan upptäcktes att det var skimmingutrustning.

Allvarlig olycka mellan taxi och personbil.

Helsingborg 13 juni 2010.
En taxi under färd med passagerare krockade sent på lördagskvällen med en personbil. Flera personer skadades allvarligt. Sammanlagt ficksju personer föras till olika sjukhus, då Helsingborgs lasarett blev fullbelagt.

Brand på fritidsgård i Helsingborg.

Helsingborg 9 juni 2010.
Fritidsgården Slottet på Adolfsberg i Helsingborg brann i natt. Branden tros ha startat genom att någon antänt en vagn med kartonger intill byggnaden. Elden spred sig upp i takkonstruktionen och branden blev omfattande.

Stor insats vid ammoniakutsläpp.

Helsingborg 5 maj 2010.
Ett amminiakutsläpp på Bring Frigoscandia i Helsingborg orsakade ett stort räddningspådrag på förmiddagen. Minst tolv personer fick föras till sjukhus för i första hand kontroll. Läckan kunde tätas och lokalerna fick vädras ut.

Väktare rånad i Helsingborg.

Helsingborg 28 april 2010.
En väktare utsattes för ett väpnat rån utanför en butik på Drottningshögsvägen idag på eftermiddagen. Han tvingades under pistolhot lämna ifrån sig en värdeväska. Efter rånet påträffades en brinnande moped/mc en bit därifrån.

Väpnat rån mot restaurang, Ättekulla.

Helsingborg 23 april 2010.
Burger King på Rusthållsgatan utsattes natten till fredagen för ett väpnat rån. En gärningman trängde sig in i restaurangen och hotade personal med pistol. Efter rånet försvann han tillsammans med ytterligare en gärningsman på moped.

Stökigt på stan efter derbymatch.

Helsingborg 20 april 2010.
Polisen hade fullt upp med att skingra supportrarna i centrum efter gårdagens derbymatch mellan HIF och MFF. Ett flertal anmälningar om misshandel har upprättats. En kvinna skadades när hon blev nersprungen av en rusande supporterskara.

Storbrand i tryckeri i Helsingborg.

Helsingborg 17 april 2010.
En omfattande brand bröt ut i ett tryckeri på Ängelholmsleden i Helsingborg i morse. Branden startade i en motor. Elden tog sig snabbt inne i byggnaden. En stor styrka bekämpade branden under hela dagen.

Ny anlagd brand i Ödåkra.

Ödåkra 21 mars 2010.
Norrlyckeskolan utsattes för ett brandattentat natten till söndagen. Någon hade krossat en ruta med en sten och sedan tänt eld på lokalerna. Lyckligtvis kunde branden upptäckas och släckas tack vare att inbrottslarmet.

Man klämdes till döds av betongvägg.

Helsingborg 23 mars 2010.
En man klämdes fast under en sju ton tung betongvägg som rasade i dag. Olyckan inträffade på en byggarbetsplast för det nya häktet i Helsingborg. Mannen omkom i olyckan.

Brand på Drottninghögs bibliotek.

Helsingborg 23 februari 2010.
Under kvällen hade polisen varit på Drottningshögs centrum på larm om skadegörelse. När brandlarmet kom var polisen först på plats och kunde släcka tre meter höga lågor med pulversläckare inne i biblioteket.

Förskola brann i Ödåkra.

Helsingborg 14 februari 2010.
En ny allvarlig brand har inträffat i Ödåkra i natt. Det var förskolan på Snöbollsgatan som eldhärjades. När räddningstjänsten kom till platsen brann det inne i byggnaden med öppna lågor.

Scouternas hus brann ner i Ödåkra.

Helsingborg 13 februari 2010.
En byggnad vid Gläntanskolan i Ödåkra som tidigare använts som frtids brann ner helt till grunden i natt. I byggnaden hade scouterna sin verksamhet. Det finns misstankar om att branden var anlagd.

Rånare sköt skarpt under guldrån.

Helsingborg 10 februari 2010.
Två män rånade i kväll en guldsmedaffär på Söder i Helsingborg. Under rånet avlossades skott inne i butiken. En av rånarna greps av privatpersoner som såg rånet.

Brand i garagelänga i Helsingborg.

Helsingborg 28 januari 2010.
En garagelänga på Rökullagatan i Helsingborg stod i full brand på torsdagskvällen. Ungefär 10 garage drabbades av branden. Brandkåren kunde begränsa spridningen till dessa garage.

En gripen efter knivskärning.

Helsingborg 26 januari 2010.
En man knivskars i magen på Elinebergsplatsen i kväll. En misstänkt gärningsman man kunde gripas strax efter att polisen kom till platsen. Polisens hundpatrull lyckades även hitta kniven som gärningsmannen troligtvis använt.

Kraftig brand på Svensgårsskolan.

Helsingborg 16 januari 2010.
En kraftig brand bröt ut på Svensgårdsskolan i Ödåkra sent på fredagskvällen. När brandkåren kom fram brann det med öppna lågor i en del av skolbyggnaden.

Kvinna omkom i brand på vårdboende.

Helsingborg 6 januari 2010.
En äldre kvinna, boende i en servicelägenhet på Närlunda i Helsingborg, omkom i en brand idag på morgonen. Branden uppstod troligen genom en olyckshändelse.

Våldsam krock i centrala Helsingborg.

Helsingborg 30 december 2009.
Flera bilar var inblandade i en seriekrock på Hälsovägen i centrala Helsingborg i kväll. En av bilarna slog runt och hamnade på taket. Ur den bilen fick två personer klippas loss och föras till Helsingborgs lasarett.


En allvarligt skadad vid färjekrock.

Helsingborg 14 december 2009.
En person skadades allvarligt när en av Acelinks färjor krockade med pirarmen vid inloppet till Helsingborgs hamn. Autopiloten gick inte att stänga av och färjan frontalkrockade med piren. Hastigheten kunde minskas genom att kaptenen slog full back strax före kollisionen.


Stenkastning mot brandkåren.

Helsingborg 3 december 2009.
Flera bränder misstänks ha anlagts i Helsingborg på torsdagskvällen. I Ödåkra började två fordon brinna kort efter varandra. Vid släckningsarbetet kastade ungdomar sten mot brandmännen. En knapp timme senare brann minst två bilar på Grönkullagatan.

Brandattentat mot Fredriksdalskolan.

Helsingborg 22 november 2009.
En bilsattes i brand intill väggen på fredriksdalsskolan i kväll. Syftet kan ha varit att få hela skolan att börja brinna. Brandmannen lyckades släcka elden och skolan klarade sig med rökskador.

Skador efter storm i Skåne.

Helsingborg 19 november 2009.
Stormen som drog in över södra Sverige på onsdagskvällen skapade omfattande störningar, både på vägarna och i tågtrafiken. Banverket fick ge sig ut och röja bort träd på flera platser, bl. a i Helsingborg vid Pålsjö skog.

Rån mot Carlssons Ur i Helsingborg.

Helsingborg 15 oktober 2009
Återigen har Carlssons Ur på Kullagatan i Helsingborg drabbats av ett väpnat rån. Det är sjätte gången samma butik rånas. Minst tre gärningsmän hotade personal med pistol och yxa. De försvann efter rånet i en stulen mörkblå Mercedes.

Fritidsbyggnad på Minörgatan i brand.

Helsingborg 28 september 2009
En fritidsbyggnad på Minörgatan i Helsingborg totalförstördes i en brand i natt. Byggnaden har flera gånger utsatts för både skadegörelse och bränder tidigare.Det tog räddningstjänsten flera timmar att släcka branden.

Hundratals hemlösa efter brand.

Helsingborg 15 september 2009
Hundratals människor evakuerades och är fortfarande hemlösa efter en stor brand i ett hyreshus på Rökullagatan i Helsingborg. Branden startade på en balkong och spred sig till vinden.


Två omkom efter ny olycka på E6:an.

Helsingborg 9 september 2009
Två personer omkom när de klämdes mellan två lastbilar i en kökrock på E6:an. Olyckan inträffade vid Rydebäcksavfarten. På nästan samma plats omkom en lastbilschaufför förra veckan i en liknande olycka.


Två män greps efter knivskärning.

Helsingborg 9 september 2009
En man knivhöggs i ryggen vid Knutpunkten i kväll. Efter knivdådet kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmän vid Söderpunkten i Helsingborg. Den knivskurne mannen vårdas på Helsingborgs Lasarett.Körde på fel sida - frontalkrockade.

Helsingborg 24 augusti 2009
Två bilar frontalkrockade på E6:an mellan Ramlösa och Elineberg sent på måndagskvällen. En av bilarna kom körande i fel färdriktning. En person klämdes fast i olyckan och fick klippas loss.

Tusentals helsingborgare lockades av freerunning.

Helsingborg 22 augusti 2009
RedBull Art of motion drog stor publik till Kärnan och terasstrapporna på lördagskvällen. Världseliten i freerunning tog sig spektakulärt ner för hinder och trappor till publikens jubel.

Äggkastning mot polis.

Helsingborg 16 augusti 2009
Under lördagskvällen fortsatte buskörningen vid Väla. Polisen hade kraftsamlat och kontrollerade bilar och förare. När polisen tog in en förare i sin buss väcktes ilska bland ungdomarna, som började kasta ägg mot polisen

Omfattande buskörning trots polisinsats.

Helsingborg 15 augusti 2009
Trots polisens förebyggande insatser inför helgens motorfest, kördes det Streetrace och brändes gummi för glatta livet i natt. Polisen gjorde så gott man kunde genom att ställa sig ivägen och ha täta radar, förare- och fordonskontroller runt hela Helsingborg.

Bilar brann inne på Hedin bil i Helsingborg.

Helsingborg 12 augusti 2009
Flera bilar brann inom ett inhängnat område inne på Hedin bil strax före midnatt, natten till onsdagen. Det är ännu oklart vad som orsakade branden. En hundpatrull sökte i området utan att hitta något.

Skottlossning vid nytt rån mot Carlssons ur.

Helsingborg 20 juli 2009
Återigen har Carlssons ur på Kullagatan i Helsingborg utsatts för ett våldsamt rån. Det är bara en dryg månad sedan som man rånades senast. Även denna gången har skottlossning inne i butiken ägt rum.

Brand på Filbornatippen i Helsingborg.

Helsingborg 13 juli 2009
En större brand har brutit utpå Filborna avfallsanläggning. Tjock svart rök syntes över hela Helsingborg.


Man slogs blodig vid Statoilrån.

Helsingborg 10 juli 2009
Ett väpnat rån inträffade strax före midnatt på torsdagskvällen mot Statoil på La Cours gata i Helsingborg. En man som befann sig i butiken slogs blodig till marken, troligtvis av ett basebollträ.

Man omkom efter fall på Knutpunkten.

Helsingborg 26 juni 2009
En man föll ca 6 meter från räcket på en rulltrappa inne på knutpunkten i natt. Enligt vittnen försökte mannen kana på räcket då han tappade balansen och föll ca 6 meter. Han fördes med livshotande skador till Helsingborgs lasarett, men hans liv gick inte att rädda. Mannen avled senare på sjukhuset.

Polis kastade granat vid fordonskontroll i Helsingborg.

Helsingborg 14 juni 2009
Tungt beväpnad piketpolis utförde en dramatisk insats på Filbornavägen i Helsingborg på söndagskvällen. En bil med minst tre personer stoppades och en distraktionsgranat kastades mot bilen. Männen var misstänkta för förberedelse till rån och troddes vara beväpnade. De släpptes efter kontrollen.

Rånare sköt skarpt i butik och längs flyktväg.

Helsingborg 12 juni 2009
Två gärningsmän rånade Karlssons Ur på Kullagatan i kväll. De sköt inne i butiken, slog sönder flera montrar och stal exklusiva klockor. På sin flyktväg rånade de ett par på sin skåpbil och sköt mot en väktare som tog upp jakten på rånarna. Polisen betecknar gärningsmännen som farliga för allmänheten.


Våldsam villabrand i Helsingborg.

Helsingborg 12 juni 2009
En villa övertändes i samband med en villabrand på Gravarliden i Helsingborg i kväll. Branden hade ett snabbt förlopp och huset gick inte att rädda. En hund och en katt tros ha brunnit inne.
.


Får revs i hagen av en lössläppt hund.

Helsingborg 30 maj 2009
Minst ett får dödades, när ett gäng unga killar släppte sin hund i fårhagen vid Väla. Hunden jagade fåren och bet av halsen på en tacka. Två lamm saknades på fredagskvällen. Fårägaren Christofer Danér berättar om synen som mötte honom.

92-årige Nils-Henrik blev vittne till bankrånet.

Helsingborg 19 maj 2009
En ensam gärningsman rånade Handelsbanken på Stortorget i Helsingborg idag. Mannen försvann från platsen på cykel. Cykeln hittades senare i Öresundsparken, där den brunnit.
Nils-Erik Håkansson blev vittne till dramat inne på banken.

Bilar brann på Dalhem.

Helsingborg 16 maj 2009
Åtta bilar brann på Dalhem i natt. Bränderna startade på olika parkeringssplatser på Dalhem i Helsingborg. Polisen vet att bränderna är anlagda och en anmälan om skadegörelse är upprättad.

Anlagd brand på Gläntanskolan.

Ödåkra 6 maj 2009
Räddningstjänsten fick ett automatlarm till Gläntanskolan i Ödåkra vid 23-tiden på onsdagskvällen. När man kom fram brann det i byggnaden. Flera fall av skadegörelse har drabbat skolan den senaste tiden. Skolan har även tidigare drabbats av anlagda bränder under 2008.

Bråk i samband med derbymatch.

Helsingborg 5 maj 2009
Polisen var rustad inför kvällens derby mellan HIF och MFF. Man lyckades hålla grupperna i sär, men utsattes för stenkastning och rusningar. Ett 40-tal HIF-are omhändertogs inför matchen.

Guldbutiksägare bakbunden och rånad.

Helsingborg 5 maj 2009
En gudsmedsbutik utsattes för ett väpnat rån tidigt på måndagsmorgonen. Butiksägaren överfölls och bakbands när han kom till butiken. Polisen söker nu efter en liten silverfärgad bil med stulna regskyltar.

Oroligheter i samband med demonstrationer.

Helsingborg 1 maj 2009
Polisen hade slagit en ring runt Konsul Olssons plats där nationalister skulle demonstrera. Det befarades att de skulle drabba samman med vänsteraktivister. Polisen lyckades hålla grupperna isär. Minst 24 aktivister omhändertogs för störande av den allmänna ordningen.

Man knivskar kvinna, bets av hunden.

Helsingborg 31 mars 2009
En kvinna och en hund knivskars på Östra Tallagatan i Helsingborg vid middagstid idag. Den misstänkte gärningsmannen skadades också, troligen blev han biten i pungen av hunden. Han greps och fördes, liksom kvinnan, till lasarettet. Hunden fördes till djursjukhuset.

Rånförsök mot Nordea i Helsingborg.

Helsingborg 18 februari 2009
Nordeabanken på Nelly Krooks gata i Helsingborg utsattes för ett rånförsök vid 11-tiden idag. Det var två gärningsmän som maskerade och beväpnade med yxa och ett pistolliknande föremål hotade personalen.De kom dock aldrig över några pengar vid råntillfället.

Explosion på solarium i Helsingborg.

Helsingborg 12 januari 2009
En explosion inträffade på ett solarie på Hälsovägen i Helsingborg. Brandkåren larmades till en brand men vid framkomst såg man att en kraftig explosion ägt rum. Glassplitter låg över ett stort område kring solariet.

Lastbilar brann på Ättekulla.

Helsingborg 11 januari 2009
Upp till tio lastbilar har brunnit upp eller förstörts i en brand som startade vid 20-tiden på söndagskvällen. Branden uppstod inne på ett transportföretag på Ättekulla. Brandmännen fick gå försiktigt till väga eftersom flera explosioner inträffade på platsen under släckningsarbetet.

Ny anlagd brand på judiska samfundet i Helsingborg.

Helsingborg 5 januari 2009
Ett brandattentat inträffade mot judiska samfundets lokaler på Springpostgränd i centrala Helsingborg i kväll. Det är andra gången på tre dagar som det brinner i huset och polisen är säkra på att bränderna är anlagda. I kväll hade någon kastat in en brandbomb i huset.

Lastbil halkade av E6:an.

Fleninge 12 december 2008
En lastbil kanade av E6:an vid Fleninge i morse. Lastbilen tappade minst ett däck som studsade över till motsatta körbanan och orsakade minst en olycka till. Ingen person skadades fysiskt i olyckan.

Livshotande skador efter olycka.

Helsingborg 7 december 2008
En trafikolycka inträffade i eftermiddag på Djurhagshusvägen mellan Ödåkra och Hyllinge. Tre personer skadades, varav en livshotande.

Bankrån mot Swedbank på Råå.

Helsingborg 21 oktober
En ensam gärningsman rånade vid 13.30-tiden Swedbank på Råå. Rånaren kom över en summa pengar och försvann från platsen till fots. Polisen kunde säkra vissa spår längs flyktvägen.Svårsläckt brand på Zoegas.

Helsingborg 20 oktober 2008
En brand på Zoegas rosterifabrik uppehöll Brandkåren i Helsingborg i flera timmar. Branden var svår att lokalisera och släcka glödbranden.Enligt uppgift brann det i kaffebönsskal.

Bilen totalkvaddad - klev ur oskadd efter polisjakt.

Mörarp 12 oktober 2008
Polisen skulle i kväll stoppa en bil vid en rutinkontroll i Mörarp. Bilen stannade inte och polisen tog upp jakten. Bilen gick av vägen och in i ett träd. Hela bottenplattan slets loss och bilen blev totalt kvaddad. Mannen som satt i bilen var helt oskadd. Mannen är misstänkt för rattfylla.

Tre bilar i brand i Helsingborg.

Helsingborg 3 oktober 2008
Tre bilar stod i brand på en parkering på Skaragatan i Helsingborg i natt. Polisen misstänker att branden är anlag och att den har startat i en av bilarna. I slutet av augusti anlades ett flertal bränder på Skaragatan, även då brann en bil upp.

Väpnade rånare tejpade fast personal.

Helsingborg 29 september 2008
En spelbutik på Bollbrogatan i Helsingborg rånades på förmiddagen idag. Två maskerade gärningsmän hotade personalen med pistolliknande föremål och tejpade även fast dem vid rånet. Rånarna försvann med pengar från butiken.

Man knivdödad i Helsingborg.
Helsingborg 26 september 2008
En man knivskars till döds i Helsingborg i kväll. Mannen hittades kraftigt blödande, knivskuren i halsen i en trappuppgång på Carl Krooks gata. Polisen spanade under kvällen efter gärningsmannen och spärrade av brottsplatsen för teknisk undersökning.

Ammoniakläcka på ICA i Helsingborg.

Helsingborg 15 september 2008
En ammoniakläcka uppstod inne på ICA's varulager på Långeberga i Helsingborg i morse. Polisen spärrade av området och räddningstjänsten satte in kemdykare för att sanera.


En man fastklämd i olycka.

Helsingborg 2 september 2008
En man klämdes fast i en singelolycka på Långebergavägen i Helsingborg strax före 23 på måndagskvällen. Mannen satt ensam i bilen som låg upp och ner när räddningstjänsten kom till platsen. Han fördes till Helsingborgs Lasarett.

MC-förare omkom i olycka i Helsingborg.

Helsingborg 1 september 2008
En MC gick av vägen vid Planteringen och körde rakt på en stolpe. Mannen var död när räddningsmannskapet kom till platsen. Det finns inget vittne till själva olyckan. Mannen påträffades av en förbipasseande.

MC-förare skadad i smitningsolycka.

Helsingborg 1 september 2008
Tullen jagade en hyrbil som smet genom tullfiltret i natt. I samband med detta orsakade den smitande bilen en olycka med en MC-förare. Bilen smet även från olyckan och eftersöktes under natten. MC-föraren fördes till Helsingborgs lasarett.

Man rånad i hemmet i Helsingborg.

Helsingborg 27 augusti 2008
En man uppges ha rånats i sitt hem på Hälsovägen i Helsingborg av flera maskerade gärningsmän. Männen var beväpnade med basebollträ och pistol. Det är oklart vad de fick med sig. Under natten har minst en person tagits in till förhör i ärendet.

Streetracers intog staden under polisens övervakning. Se inslag här:

Helsingborg 18 augusti 2008
En intensiv motorhelg med många evenemang gjorde Helsingborg till en arena för illegal streetrace och biluppvisning.
Se ett inslag här från lördagskvällen med med racing och kommentarer från polisen.

"Katt och råtta-lek" mellan polis och Streetracers.

Helsingborg 17 augusti 2008
Gummiröken låg tät över Helsingborg i lördags kväll. Många visade upp sina bilar och på vägarna runt om i stan kördes illegal streetrace vilket ledde till stora trafikproblem. Polisen hade fullt upp att försöka stävja körandet.

Ljusfenomen var troligen ljuslyktor eller fyrverkerier.

Helsingborg 10/13 augusti 2008
Ljusen som kunde skådas över Helsingborg natten till söndagen var troligen ljuslyktor eller en form av fyrverkerier. Flera har hört av sig till oss och tror på denna teori.


Larm om slagsmål på E6.

Hasslarp 6 augusti 2008
Flera polispatruller skickades till E6 i höjd med Hasslarp i kväll. Enligt uppringare till polisen var det fullt slagsmål på motorvägen. Tillhyggen som yxa och kniv ska ha varit synliga. När polisen kom till platsen ville dock ingen göra någon anmälan.

Stormoväder drog in över Skåne.

Helsingborg 4 augusti 2008
Ett kraftigt oväder drog in över Sydsverige idag. Mängder med larm om översvämningar och stormskador har inkommit i framför allt västra Götaland. Här är bilder från ett skyfall på Hallandsåsen, ett träd över väg i Helsingborg samt en översvämmad viadukt vid Åstorp.

Våldsamt rånförsök mot Forex på Väla.

Helsingborg 29 juli 2008
En kraftig bilbrand, ett 20-tal av fotanglar punkterade bilar och flera chockade vittnen är några av följderna efter dagens våldsamma rånförsök mot Forex på Väla. Flera maskerade män sköt och uppträdde hotfullt men fick troligen inga pengar med sig vid rånet.


Poliser skadade i smitningsolycka.

Helsingborg 26 juli 2008
Två poliser skadades idag i en olycka vid Väla i Helsingborg. En bil med släp framför polisbilen gjorde en hastig u-sväng, vilket fick polisen att köra av vägen in i ett träd. Släpet åkte av och blev kvar medan bilen smet från platsen.

En man omkom i olycka på väg 109 vid Bårslöv.

Helsingborg 26 juli 2008
Två personer klämdes fast i en trafikolycka på väg 109 vid Bårslöv idag. En man i 70-årsåldern omkom i olyckan.


Rånade och misshandlade i hemmet.

Helsingborg 23 juli 2008
Två personer misshandlades i samband med ett rån i en bostad i Helsingborg på onsdagsmorgonen. Två gärningsmän var maskerade vid råntillfället, det är oklart vad de fick med sig.

Brand på Sundspärlan i Helsingborg.

Helsingborg 19 juli 2008
En kraftig brand bröt ut i en container intill en byggnad på Sundspärlan i Helsingborg. Spridningsrisken till byggnaderna berdvid containern var stor och tack vare brandkårens snabba insats kunde elden släckas snabbt.

Mer video från supporterbråken.

Helsingborg 30 april 2008
I samband med matchen mellan HIF och MFF arbetade ca 220 poliser i kommenderingen. Återigen vållar det debatt om vem som ska betala notan i samband med sk. högriskmatcher. Omkring 150 personer blev föremål för åtgärd pga ordningsstörning eller brott.

Supporterbråk vid Skånederby.

Helsingborg 28 april 2008
Upp mot 100 personer omhändertogs före matchen mellan HIF och MFF på måndagskvällen. Supportrar kastade flaskor och glas mot polisen Efter matchen avlägsnades ytterligare ett
50-tal supportrar.


Kvinna biten i ansiktet av hund.

Bårslöv 30 maj 2008
En kvinna blev i kväll biten i ansiktet av en American Staffordshire terrier i Bårslöv. Hon fördes till Helsingborgs lasarett för vård. Enligt uppgift kände kvinnan hunden och hundägaren sedan tidigare. Polis kallades till platsen för att utreda händelsen.

Skåpbil voltade på E6:an vid Rydebäck.

Rydebäck 29 maj 2008
En skåpbil men flera personer i voltade på E6:an norr om Rydebäck i kväll. Motorvägen fick delvis stängas av i norrgående fil under räddningsarbetet. Ingen skadades allvarligt i olyckan. En person fördes till Helsingborgs Lasarett.


Fick armen avsliten i trafikolycka.

Rya 28 maj 2008
En allvarlig trafikolycka inträffade på Ryavägen söder om Helsingborg i natt. En person som var inblandad fick armen avkapad i olyckan. Han fördes till UMAS i Malmö.


Elbil trolig brandorsak på Fredriksdal.

Helsingborg 18 maj 2008
En kraftig brand utbröt på Fredriksdals Friluftsmuseum. En K-märkt byggnad innehållande bland annat elbilar och batterier brann ner till grunden. Inledningsvis hotades även stallarna av elden, men de djur som fanns i byggnaden kunde tas ut och byggnaden kunde räddas.


Tre skadade i olycka på Fältarpsvägen.

Helsingborg 15 maj 2008
Två personbilar var inblandade i en trafikolycka i korsningen Södra Hunnetorpsvägen - Fältarpsvägen i kväll. Tre personer fördes till Helsingborgs lasarett.


Försökte stjäla rostfria rör för
100 000-tals kronor.

Helsingborg 15 maj 2008
Fem personer, 21-37 år gamla greps i natt misstänkta för stöld av rostfria rör. Värdet på stöldgodset är i 100 000-kronors klassen. Alla fem släpptes under dagen idag men misstankarna kvarstår. En person larmade om den pågående stölden och polisen var snabbt på plats och kunde ingripa.


Bil körde in i balkong.

Helsingborg 12 maj 2008
Boende på Södra Hunnetropsvägen 92 fick ett märkligt uppvaknande idag. Vid 4.30-tiden körde en bil rakt på deras balkong. Balkongen fick stora skador. Föraren avvek från platsen, men kunde senare gripas misstänkt för drograttfylla.


Knivbråk på Närlunda.

Helsingborg 9 maj 2008
Tre personer var i kväll inblandade i ett knivslagsmål på Närlunda i Helsingborg. Två är misstänkta för försök till grov misshandel. Ingen person skadades allvarligt i bråket.

Bilfirma på Berga utsatt för väpnat rån.

Helsingborg 27 april 2008
Tre gärningsmän rånade en bilfirma på Berga vid 22.30-tiden i går kväll. Männen tilltvingade sig ett kassaskåp under pistolhot och försvann från platsen. Polisens tekniker ska undersöka brottsplatsen. Ännu är ingen gripen för rånet.


En skadad i MC-olycka på Oljehamnsleden.

Helsingborg 26 april 2008
En MC-förare skadades i en trafikolycka på Oljehamnsleden i natt. MC-föraren tappade kontrollen och körde in i ett mitträcke. Han fördes till Lunds lasarett.

Spektakulär trafikolycka i Helsingborg.

Helsingborg 16 april 2008
En annorlunda fickparkering, AUDI - No Limit... Rubrikerna kan bli många till dessa bilder. En bil voltade på Kadettgatan och parkerade sig uppe på en mur. Två personer klarade sig med lättare skador och lyckligtvis skadades ingen annan i olyckan.

Brand på GA torg, en allvarligt skadad.

Helsingborg 12 april 2008
En person fick livshotande skador vid en lägenhetsbrand på GA torg i Helsingborg i kväll. När brandkåren kom till platsen brann det kraftigt i en lägenhet. Branden var snabbt under kontroll och spridningsrisken var därför liten.

10-åriga Englas mördares lastbil tas i beslag av polisen i Helsingborg.

Helsingborg 8 april 2008
En 42-årig lastbilschaufför, nu häktad för mord på 10-åriga Engla i Dalarna greps vid Motell Hallandsås den 7 april. Polisen tog hans lastbil i beslag och utförde en teknisk undersökning av den i Helsingborg.

Kolonibrand i Helsingborg.

Helsingborg 5 april 2008
En kolonistuga brann upp helt i natt på Lundbäcks Koloniområde. Larmet kom vid tre-tiden. När räddningstjänsten kom på plats var stugan helt övertänd. Inga andra byggnader hotades dock. Brandorsaken är oklar.

Knivbråk på Knutpunkten.

Helsingborg 27 mars 2008
Ett större bråk inträffade på Knutpunkten vid 3.30-tiden i natt. Flera personer omhändertogs och en kvinna ska enligt polisen blivit lindrigt knivskuren.

Bilbrand på Sundspärlan.

Helsingborg 25 mars 2008
En bil parkerad mitt i rondellen inne på Sundspärlans område fattade eld natten mot tisdagen. Bilen var helt slaktad och är misstänkt stulen.
 

OM MEDIABASEN

MediaBasen levererar video och bilder till TV och press i Sverige och utomlands.

Vårt täckningsområde omfattar Skåne, Halland och södra Småland.

Vi finns i Helsingborg, så Nordvästra Skåne är vår huvudregion.

Vi utför beställningsarbete både för TV och press. Vi arbetar med journalistik,
intervjuer och redigering för rörlig bild och alla former av bildhantering för press.

Kontakta oss för priser och offerter.
Tel. 073-552 92 92
E-mail: kontakt@mediabasen.se