Åstorp / Klippan / Bjuv

Väpnat rån mot Netto i Bjuv.

Bjuv 12 april 2010.
Tre gärningsmän rånade Netto i Bjuv på måndagskvällen. De hotade personalen med pistolliknande föremål. Igår kväll rånades Netto i Åstorp, den butiken hotas nu av stängning efter alla rån den utsatts för.

Container lastad med acetylengas välte.

Åstorp 7 december 2010.
En container lastad med acetylengas och syrgat välte i centrala Åstorp idag vid en omlastning. Delar av centrala Åstorp spärrades av under ett par timmar då gasen lastades om och fördes bort från platsen.


Villabrand rasade i Klippan.

Klippan 26 september 2010.
En villabrand rasade i Klippan i natt. Larmet kom vid 1.30-tiden och när brandkårens styrkor kom till platsen var huset helt övertänt. Inga personskador har rapporterats.

Fyra anhållna efter nytt rån mot Netto.

Åstorp 20 april 2010.
Återigen har Netto i Åstorp drabbats av ett väpnat rån. En ensam gärningsman hotade personalen och kom över en okänd summa pengar. Efter rånet kontrollerades en bil med fyra män. De togs alla in för förhör är nu anhållna, misstänkta för delaktighet i rånet.

En omkom i olycka på väg 21.

Klippan 10 mars 2010.
En lastbil och en personbil var inblandade i en allvarlig olycka på väg 21 vid Klippan idag på förmiddagen. En man som befann sig i personbilen omkom. Lastbilschuffören chockades.

Kraftig villabrand i Vedby.

Klippan 5 januari 2010.
En kraftig brand rasade i en villa i Vedby i natt. Larmet kom in vid 23-tiden, när räddningstjänsten kom fram var villan helt övertänd.

Villa totalförstörd vid brand i Åstorp.

Åstorp 11 oktober 2009
En kraftigt villabrand fick räddningstjänsten att gå ut med en varning till boende i Åstorp, som uppmanades att hålla sig inne. Villan på Fabriksgatan gick inte att rädda och ett stort räddningspådrag fick koncentrera sig på att hindra spridningsrisken.

En allvarligt skadad i lägenhetsbrand i Klippan.

Klippan 23 juli 2009
En kraftig lägenhetsbrand utbröt i natt på Allégatan i centrala Klippan. Lägenhetsinnehavaren hittades skadad utanför lägenheten som stod i full brand när räddningstjänsten kom fram. Tre andra personer i trapphuset fick föras till sjukhus med rökskador.

Stall brann upp i Kvidinge.

Kvidinge 16 april 2009
En kraftig brand rasade i Kvidinge på torsdagsmorgonen. En stallbyggnad stod helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Två hästar brann inne men ingen människa kom till skada.

Sex till sjukhus efter olycka vid Åstorp.

Åstorp 12 mars 2009
Två bilar var inblandade i en kraftig sidokollision på väg 21 vid Åstorp sent på onsdagskvällen. Minst sex personer fördes med ambulans till sjukhus. Det är oklart hur allvarligt skadade de inblandade är.

Pojke omkom i brand i Perstorp.

Perstorp 21 februari 2009
En tvåårig pojke omkom i en häftig lägenhetsbrand i Perstorp idag. Det var vid 10-tiden som larmet kom och när räddningstjänsten kom till platsen möttes dem bl. a av människor som hoppat från 2:a våningen för att rädda sig undan röken.

Frontalkrock på E4:an vid Hyllinge.

Hyllinge 17 januari 2009
En bil körde i kväll på E4:an i fel färdriktning och frontalkrockade med en mötande bil norr om Hyllinge. Ett äldre par fanns i bilen som körde fel och de skadades båda allvarligt. Personerna i den mötande bilen klarade sig

Väpnat rån mot Netto i Åstorp.

Åstorp 9 januari 2009
Två maskerade gärningsmän rånade Netto i Åstorp på fredagskvällen. Den ene gärningsmannen hade ett pistolliknande färemål i handen. Enligt vittnen kan ett skott ha avlossats i butiken, något som polisen fortfarande utreder.

Idolgänget med Kevin Borg gästade Hyllinge.

Hyllinge 22 december
Skrikande tjejer hopade sig framför scenen när Idolgänget med Kevin Borg i spetsen gästade Familia i Hyllinge på måndageskvällen.

Se Webb-TV-inslag från MediaBasen på HELSINGBORGS DAGBLAD HÄR.

Fem ungdomar i allvarlig olycka i Hyllinge.

Hyllinge 11 december 2008
En trafikolycka inträffade på E4:an vid Hyllinge i kväll. Fem ungdomar var inblandade varav två skadades allvarligt. E4:an stängdes av helt i södergående riktning i samband med olyckan.

Tre maskerade män försökte råna bank.

Ekeby 3 november 2008
Tre maskerade gärningsmän gjorde ett väpnat rånförsök mot Ekeby Sparbank vid 14-tiden i dag. De tre männen var beväpnade med pistolliknande föremål. Det är oklart varför rånet avbröts. Männen flydde från Ekeby i en silvergrå Mercedes av nyare modell.

Brand i Stationskiosken i Klippan.

Klippan 18 oktober 2008
Stationskiosken i Klippan eldhärjades i kväll. Enligt källor till MediaBasen fanns tecken på att någon brutit på den förspikning som fanns sedan den tidigare anlagda branden i kiosken. Larmet kom in vid 19.30-tiden, branden var snabbt under kontroll.

Familj utsatt för granatattack i Klippan.

Klippan 15 oktober 2008
En familj i Klippan vaknade av en kraftig smäll i natt. När polisen kom till platsen visade det sig att en handgranat detonerat i köket. Ingen person skadades vid explosionen men i huset är skadorna omfattande.

Paintballhall brann ner till grunden.

Bjuv 16 september 2008
En ca 100 meter lång byggnad stod i tisdags kväll helt övertänd på Sellebergavägen i Bjuv. Byggnaden ägs av Findus och används som bl.a paintball-arena. Många brandkårer försökte begränsa elden. Allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus undan röken.

Lastbil hittad sprängd på Söderåsen.

Åstorp 15 augusti 2008
En lastbil exploderade i eftermiddags vid Vrams Gunnarstorp utanför Åstorp. När räddningstjänsten kom till platsen var lastbilen övertänd. P.g.a. fortsatt explosionsrisk spärrades ett stort område av. Polisen jagade med hjälp av helikopter efter gärningsmän utan resultat.

Flera fastklämda i lastbilsolycka på väg 21.

Åstorp 4 augusti 2008
Flera personer klämdes fast i en olycka mellan två lastbilar och en personbil på väg 21 sent på måndagskvällen. Vädret var troligen en orsak bakom olyckan. Det rådde skyfall och stormbyar vid olyckstillfället.

Drunkningstillbud vid Forsmöllan i Klippan.

Klippan 25 juni 2008
En flicka i fyraårsåldern fördes till Lunds Lasarett i eftermiddags efter ett drunkningstillbud i Klippan. Flickan påträffades i Rönne Å av förbipasserande och kunde undsättas med hjälp av räddningstjänsten. Flickans tillstånd är allvarligt men stabilt.


Evakuering vid källarbrand i Billesholm.

Billesholm 26 maj 2008
En misstänkt anlagd källarbrand härjade i en hyresfastighet på Västergatan i Billesholm i natt. Två trapphus fick evakueras under släckningsarbetet. En av de boende fick en eloge för sin snabba insats under branden och hjälp vid evakueringen. Hör honom berätta här i Web-TV inslaget.


Stökigt på Valborg med många brandlarm.

Åstorp 1 maj 2008
Polsen rapporterar om en Valborg med många fylleriärenden och bråk. SOS fick många samtal om befarade bränder. Vid midnatt kom larm om en gårdsbrand i Västra Broby. Elden syntes på långt håll. Flera stationer larmades men kunde återvända. Det var bara en något sent påbörjad majbrasa.

Svår bussolycka i Klippan.

Klippan 29 april 2008
En buss och en lastbil kolliderade i korsningen Thorsgatan-Bruksgatan i Klippan vid 8-tiden på tisdagen. I bussen färdades skolelever och fem personer i 18-årsåldern skadades, en av dem allvarligt. Många chockades vid olyckan och fick krishantering på en skola i närheten.


En allvarligt skadad vid knivskärning i Klippan.

Klippan 27 april 2008
En person fick allvarliga skador vid en knivskärning i Klippan i natt. Bråket uppstod vid en fest och mannen fick skador i bröstet och i buken. Han fördes till Lunds lasarett.


Bil voltade på väg 110, en fastklämd.

Bjuv 26 april 2008
En personbil voltade på väg 110 i höjd med Bjuv i kväll. En person som färdades i bilen skadades och fördes till sjukhus. Enligt uppgift var han fastklämd med armen under bilen som fick lyftas för att mannen skulle bli fri.


Rökutveckling på kommunhuset och allvarlig arbetsplatsolycka.

Klippan/Åstorp 9 april 2008
Ett inslag från dagen. Först från Klippan, där brandkåren ryckte ut på larm om rökutveckling på kommunhuset. Sedan en allvarlig arbetsplatsolycka i Åstorp, där en man avled efter fall från hög höjd.

Kvidingebo dömd till 11 års fängelse.

Hilleröd 2 april 2008
I september förra året anhölls en 22-årig Kvidingebo för mord på sin 18-åriga danska flickvän. Polisen sökte 22-åringen i sitt hus i Kvidinge. Efter en tids frånvaro, anmälde han sig själv till dansk polis. Igår, onsdag fick han sin dom i Hilleröd, 11 års fängelse.

Frontalkollision i Billesholm.

Billesholm 22 mars 2008
En trafikolycka mellan två personbilar inträffade på väg 109 i Billesholm idag. Tre personer fick föras till sjukhus. En av personerna var medvetslös efter kollisionen.

Gårdsbrand i Kvidinge.

Kvidinge 19 mars 2008
En verkstad i ett svinstall på en gård norr om Kvidinge började brinna idag på eftermiddagen. Man befarade först att det fanns en person i byggnaden, men ingen har kommit till skada i branden. Polisen har spärrat av för att söka efter brandorsak.


 


 

OM MEDIABASEN

MediaBasen levererar video och bilder till TV och press i Sverige och utomlands.

Vårt täckningsområde omfattar Skåne, Halland och södra Småland.

Vi finns i Helsingborg, så Nordvästra Skåne är vår huvudregion.

Vi utför beställningsarbete både för TV och press. Vi arbetar med journalistik,
intervjuer och redigering för rörlig bild och alla former av bildhantering för press.

Kontakta oss för priser och offerter.
Tel. 073-552 92 92
E-mail: kontakt@mediabasen.se