Natur

Naturfilm på MediaBasen.
Helsingborg 21 mars
Här på mediabasen.se kommer du att få följa med Ingrid och Robert ut på unika filmävertyr i naturen. Robert och Ingrid har under många år filmat djur och natur runt om i Skåne och har många unika naturmöten att dela med sig av. Vi är glada att kunna visa deras filmer här på MediaBasen.se. Håll dig uppdaterad !


Möt naturfilmarna Robert och Ingrid.

Helsingborg 5 april 2008
Här är ett reportage om Robert och Ingrid, paret som delger oss naturfilm här på MediaBasen.se. Hör dem berätta om sitt intresse och hur de gör för att få fram sina unika filmer.

Naturfilm på MediaBasen.se

Helsingborg 7 oktober 2008
Ett grå flugsnappar-par har valt en annorlunda boplats att föda upp sina ungar på - i en lampa! Ingrid och Robert filmade denna lilla fågelfamilj från äggruvning tills det var dags att hoppa ur boet.

GLAD MIDSOMMAR !

Helsingborg 19 juni 2008
Vi önskar alla våra besökare en riktigt GLAD MIDSOMMAR med ett filmklipp från naturen. Naturfilmarparet Ingrid och Robert har dukat upp till midsommarfest för sorkarna med jordgubbar och en egen liten midsommarstång.
Glad Midsommar !


Glassfest för sorken.

Helsingborg 16 juni 2008
Robert och Ingrid bjuder på glass i skogen idag. till skogssorkens stora förtjusning. Nötväckan tittar nyfiket förbi och hittar en nöt i struten...
Se klippet här:


Se rödstjärten gå till attack.

Helsingborg 21 maj 2008
En rödstjärt fick syn på sin spegelbild i backspegeln på Robert och Ingrids bil. Han attackerar den misstänkta rivalen med full kraft. Det blev så häftigt att Robert och Ingrid fick hänga en handduk över spegeln. Både för fågeln och sin egen bils skull.


Påhälsning av en liten ekorrunge.

Helsingborg 26 april 2008
En lite ekorre förirrade sig in i vårt uterum idag. Den lille krabaten kanske sökte skydd från skatorna som brukar vara flitiga ekorrjägare. Efter en del springande och snurrande bland leksaker och motionscyklar hittade han till slut ut i det fria.

Snok sväljer ödla.

Helsingborg 8 maj 2008
Det vattnas i munnen...
Den här snoken filmade Ingrid och Robert för ett par år sedan vid Mölle Fälad. Med mycket möda lyckas den svälja en ödla som länge kämpade för sitt liv.

Storstädning i naturen.

Helsingborg 24 april 2008
Här kan du se ett vårlikt beteende hos några bäcknejonögon som Ingrid och Robert har filmat. De suger sig fast och flyttar runt på stora stenar i Råån. Kanske är det vårstädning på gång. Se också när hackspetten rensar ur sin stam och skapar ordning i sitt bo.

Naturfilm: Snokarna ger sig ut i den varma solen.

Helsingborg 17 april 2008 2008
Naturen vaknar till liv mer och mer. Robert och Ingrid visar unika vårbilder på snokar som försiktigt tar sig ut i solljuset. Samtidigt som forsärlan tvättar näbben på en gren vid Djupadals mölla.Mer vår i naturen.

Helsingborg 3 april 2008
Vi fortsätter i temat vårkänslor med en film från Robert och Ingrid. En gärdsmyg är i full färd med att bygga bo inför kommande säsongen. På natursidorna kan ni se ett reportage om det hängivna naturfilmarparet.

Fint besök i vanten.

Helsingborg 26 mars 2008
Här är ännu ett klipp från Ingrid och Robert Roemmelts naturfilmsarkiv. Skogssorken från i påskas har varit i farten igen. Vi kallade dem för påskmöss tidigare. En filmdag började plötsligt Ingrids vante röra på sig. Det var skogssorken som inspekterade ett potentiellt framtida bo.

Arkiv: Slagsmål på Olympia.

Helsingborg 1 april 2008
Ja, vad gör man inte för att hävda sitt revir, så här i vårtider? För ett par år sedan filmade vi två mullvadar som var fullständigt rasande på varandra. Det är inte ovanligt att mullvadar dödar varandra för kärlekens skull. Men det är ovanligt att slagsmålen sker öppet ovanför jord. Slagsmålet ägde rum på Olympia i Helsingborg.


Arkiv: Åke Vråk räddas av brandkåren och släpps fri efter rehabilitering.

Helsingborg 27 mars 2008
I maj förra året gjorde brandkåren i Helsingborg en heroisk insats och räddade en ståtlig ormvråk som fastnat i en lina i Bruces skog. Efter rehabilitering hos KFV kunde han släppas ut i det fria. Se filmen om den dramatiska räddningen och frisläppandet.

Påskfint hos skogssorken.

Helsingborg 21 mars 2008
Skogens invånare ska väl också få en Glad Påsk, tyckte naturfilmarna Ingrid och Robert. De åkte ut i skogen för att påskpynta och bjuda på goda nötter.
Här på MediaBasen.se kommer du kontinuerligt att få ta del av naturfilmer från Ingrid och Robert.
Titta på filmen om den lilla påsksorken här:Älg i pool

HALLAND 26 OKT 2007
En älg förirrade sig ner i en tömd villapool vid Oskarstöm i Halland. En stor och i media väldigt uppmärksammad räddningsaktion pågick i dgarna två. Till slut kom älghonan upp och återförenades med sin kalv.

OM MEDIABASEN

MediaBasen levererar video och bilder till TV och press i Sverige och utomlands.

Vårt täckningsområde omfattar Skåne, Halland och södra Småland.

Vi finns i Helsingborg, så Nordvästra Skåne är vår huvudregion.

Vi utför beställningsarbete både för TV och press. Vi arbetar med journalistik,
intervjuer och redigering för rörlig bild och alla former av bildhantering för press.

Kontakta oss för priser och offerter.
Tel. 073-552 92 92
E-mail: kontakt@mediabasen.se